Rocknallen 2022:
MALIN JONSSON

 Vi vill passa på att tacka Björn Skifs, Lennie Norman, Malin Jonsson, Broder Henrik Rapp, ALVA med Band, Petra Kvännå, Hårdrockskören Dalarna,
Four Times Beautiful, 
Husbandet, alla funktionärer, Vansbrosimningen, Scekab, Värdshuset Flottaren, 
Dalapop, Vansbro kommun, 
Föreningen Företagarna,  hela publiken och ALLA som gjorde denna fantastiska Rocknallegala möjlig!

Pressmeddelande från Föreningen Rocknallen 2022-05-19
Rocknallen delas ut för sjätte gången – denna gång på utomhusscenen vid Plasket 

Utmärkelsen Rocknallen instiftades 2017 i samband med att Björn Skifs 70-årsdag firades ”hemma” i Vansbro. I år delas priset ut för sjätte gången, denna gång den 3 juli under en galakväll på utomhusscenen på Vansbrosimningens arena vid Plasket i Vansbro.
– Äntligen kan vi öppna upp för en större publik som får njuta av Björn Skifs och alla andra på scenen, säger Åsa Larsson, ordförande i Föreningen Rocknallen.
 – Vi kommer att släppa 800 biljetter till att börja med, det är ungefär dubbelt så mycket publik som får plats i Vansbro teater där vi tidigare haft våra slutsålda galor, fortsätter hon.
 Årets pristagare är utsedd och meddelad, men hålls hemlig fram till galan den 3 juli.

 Kvällens hedersgäst är förstås Björn Skifs, som kommer att stå på scenen i ett par nummer. Konferencier och underhållare för kvällen är Lennie Norman. Han och Björn kommer att tillsammans framföra åtminstone ett unikt musiknummer under kvällen.
 Vidare framträder följande artister: Petra Kvännå, både solo och med Hårdrockskören Dalarna, Broder Henrik Rapp, ALVA och Four Times Beautiful. Husbandet kompar och kapellmästare Mats Bender håller ihop programmet.
 Dessutom kommer kvällen att innehålla en del överraskningar med anledning av att Björns 75:e födelsedag ska firas i efterskott.

 2022 års mottagare av Rocknallen har utsetts en jury bestående av Björn Skifs, Pernilla Skifs, Monica Hermansson, Mats Bender, Johanna Astrén och Åsa Larsson.

Mottagaren av priset ska verka inom musik, dans eller skådespeleri, och göra detta i Björn Skifs anda, det vill säga med professionalitet, engagemang och med ett gott ambassadörskap för Vansbro kommun. 2017 fick Svenne Rubins ta emot den första Rocknallen, 2018 gick priset till Erik Runeson, 2019 gick det till Lina Hansson (Violet Days), 2020 till Stormburst och 2021 till 7000 Apart.

 Priset består förutom äran av 10 000 kronor som delas ut på scenen av Björn Skifs.

 Under galakvällen delas även pris ut till Årets företagare i Vansbro kommun ut av Företagarna Vansbro. Även Vansbro kommuns idrottspriser 2021 delas ut under kvällen, en utmärkelse till kommuninvånare som presterat inom idrotten.

 Föreningen Rocknallen arrangerar galan i samarbete med Dalapop, Vansbrosimningen, Vansbro kommun och Företagarna. Biljetter till eventet släpps den 21 maj vid en fysisk försäljning i Vansbro, och från den 23 maj säljs biljetter via www.kulturbiljetter.se. Eventuellt kvarvarande biljetter säljs i entrén den 3 juli.

 För mer information kontakta Åsa Larsson, ordförande i Föreningen Rocknallen, på 070-4195708 alt. info@fonsterbacken.se.


vi lyfter det lokal musiklivet