Bandet Stormburst med medlemmar från Vansbro, Gagnefs och Malung-Sälens kommun får Rocknallen 2020. Priset delades ut på Vansbro Teater den 30 januari, dock helt utan publik. Utdelningen kan ses digitalt på www.rocknallen.se
 
Bandet bildades 2014 och spelar melodiös hårdrock med rötterna i 1980-talet. De har släppt två skivor, den senaste hösten 2020. Både skivorna har fått lysande recensioner.
 
- Vi längtar såklart efter att få åka ut och spela och möta vår publik, speciellt när skivan tagits emot så bra, sade Kent Jansson, basist.
 
Övriga medlemmar i Stormburst är Lars-Åke Plåtis Nilsson, sång, Pelle Hindén, trummor, Tomas Totte Hansson, gitarr och Peter Östling, keyboard.
 
Björn och Pernilla Skifs deltog i prisutdelningen digitalt och läste bland annat upp motiveringen, som lyder enligt följande:
”För ert gedigna arbete med bandet Stormburst och för musiken, där ni är trogna er egen musikstil och levererar med kvalitet och entusiasm vill vi överlämna Rocknallen 2020 - ett musikpris för gott ambassadörskap för Vansbro kommun, för engagemang och för professionalitet helt i Björn Skifs anda. ”
Musikpriset Rocknallen instiftades 2017 som en 70-årsgåva till Björn Skifs från Vansbroborna och består av 10 000 kronor. Priset delas vanligen ut på en gala på Vansbro Teater. På grund av pandemin gick den inte att genomföra under 2020, men arrangerande föreningen Rocknallen hoppas kunna genomföra galan i år, med både 2020 och 2021 års pristagare på scenen.
 
Tidigare har priset gått till Svenne Rubins, Erik Runeson och Lina Hansson.
 
Inom kort startar nomineringen till 2021 års pristagare. För att få priset ska man vara artist inom musik, dans eller skådespeleri och verka i Björns anda, det vill säga med engagemang, professionalitet och med ett gott ambassadörskap för Vansbro kommun. Pristagaren ska också ha anknytning till Vansbro kommun.
 
Den jury som utser pristagaren består av Björn Skifs, Pernilla Skifs, representanter från Vansbro dans- och musikskola, Vansbro Teaterförening, Vansbro kommun, eventuell finansiär av priset samt representanter från föreningen Rocknallen.
 
För mer information kontakta Åsa Larsson, ordförande i föreningen Rocknallen på tel. 070-4195708.
 
 

Stormburst får Björn Skifs pris Rocknallen 2020

Vi presenterar:  ROCKNALLEN 2020: